Izšla je prva letošnja številka revije Varnost. V njej si lahko preberete intervjuja z namestnikom generalnega direktorja policije Simonom Veličkim in vrhunskim motokrosistom Timom Gajserjem, ki se mu je končno uresničila otroška želja, da bi tudi sam postal policist.

Obširneje pišemo o zadnjih uspehih koprskih kriminalistov v boju proti organiziranemu kriminalu, o nabavah novih kosov policijske uniforme in težko pričakovanih okrepitvah policijskega voznega parka.

Poleg tega smo raziskali uporabo družbenih medijev pri odnosih z javnostmi, obiskali mariborsko bazo Letalske policijske enote, se udeležili množičnega pustovanja na Ptuju, kjer so policisti skrbeli za varovanje, ter prisluhnili izjemnim zgodbam hrabrih in požrtvovalnih policistov, ki so decembra prejeli medalje za svoja dejanja.

Pridružili smo se usposabljanju novih policistov varnostnikov in mobilnih kriminalističnih oddelkov, navdušujoči pa so tudi vtisi prve generacije kandidatov za pomožne policiste, ki so "preživeli" vse izzive intenzivnega 280-urnega usposabljanja in podpisali pogodbe o prostovoljni službi v pomožni policiji.

Predstavili smo spremembe zakonodaje, ki uvaja nekatere novosti glede mopedistov in varnosti na smučiščih, nazadnje pa pokukali še v zgodovinske arhive ribniške policije, ki obstaja že vse od davnega leta 1850 ...

Želimo vam prijetno branje!

varnost 2017 1

Revija je dostopna tudi: