Sorodne objave

 

Revijo Varnost najdete v interaktivni obliki na spletni strani: http://issuu.com/slovene_police/docs/varnost1_2014 in na spletni strani notranjega ministrstva. Želimo vam prijetno branje!

Današnja revija Varnost je naslednica Strokovnega lista Ljudske milice, ki je začel izhajati leta 1952. Z več spremembami skozi vsa ta leta, in sicer spremembami tako v obsegu, vsebini, obliki in podobi, imamo danes pred sabo atraktivno in barvno revijo v elektronski obliki.

Kot ikona slovenske policije v štirih številkah letno predstavlja aktualne teme, niza najodmevnejše ali najpomembnejše novice, izpostavlja mednarodno sodelovanje ter izobraževanja in usposabljanje. Posebnost je predstavitev posameznega policista/policistke in drugih zaposlenih, kaj počnejo v svojem prostem času, revija pa zajema tudi športne aktivnost tako vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, kot drugih policistk in policistov, saj je skrb za fizično kondicijo sestavni del tega poklica. Novost s to številko pa je rubrika Policijski arhivi.

Vsebina je vedno pestra. Prepričajte se sami.

Revija Varnost je na spletni strani dosegljiva za zadnjih pet let, starejše številke pa si je možno ogledati v Narodni in univerzitetni knjižnici Ljubljana in v specialni knjižnici notranjega ministrstva.

 

V tokratni številki med drugim lahko preberete:

  • o mariborskem policistu Andreju Kovaču, ki si je s svojim izjemnim dejanjem prislužil naziv Junaka Slovenije 2013,
  • o prihodnosti Policijske akademije ter ustanovitvi Centra za raziskovanje in socialne veščine,
  • o Dejanu Zavcu, ki je zapustil policijsko enoto vrhunskih športnikov in
  • o Tomasu Globočniku, ki je smuči in puško zamenjal za policijsko uniformo ter mikrofon.

varnost1-2014