Sorodne objave

 

Pred generalnim direktorjem policije dr. Antonom Olajem je danes, 2. februarja 2022, zapriseglo 58 pomožnih policistk in policistov.

Uvodni nagovor je imel vodja usposabljanja za pomožne policiste Igor Stošič, pred prisego pa je v imenu celotne generacije spregovoril pomožni policist Jože Pisar.

IMG 7596

Po zaprisegi je zbrane, zlasti nove kolege, nagovoril generalni direktor policije dr. Anton Olaj: Zvočni posnetek govora generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja

 

IMG 7658

Osnovno usposabljanje je uspešno zaključilo 57 kandidatov za pomožne policiste 8. generacije, dva kandidata bosta nadaljevala usposabljanje z 9. generacijo, ki se bo predvidoma usposabljala v marcu 2022.

IMG 7633

Pri svečani zaprisegi je sodeloval še kandidat 7. generacije, ki se zaradi bojazni okužbe kolektiva s covidom-19 ni udeležil praktičnega dela usposabljanja. Praktični del usposabljanja je namreč zaključil jeseni 2021.

Pred zaprisego so pomožni policisti podpisali še pogodbo o zaposlitvi, ki velja pet let z možnostjo podaljšanja. Razporejeni bodo na tisto policijsko upravo, na območju katere imajo stalno prebivališče. Na tem območju bodo ob morebitnem vpoklicu izvajali policijska pooblastila. Vpoklicani bodo v primerih, ko bo zaradi nemotenega opravljanja nalog policije treba nadomestiti odsotnost večjega števila aktivnih policistov, ob naravnih in drugih nesrečah, v primerih, ko je huje ogrožena javna varnost, za zavarovanje državne meje in v primerih krize oziroma izrednega ali vojnega stanja.

IMG 7511

V teku so priprave za izvedbo osnovnega usposabljanja 9. generacije kandidatov za pomožne policiste, ki naj bi predvidoma potekalo v vadbenem centru Gotenica med 1. marcem in 9. aprilom 2022.

Prav tako je objavljen tudi javni razpis za nabor kandidatov za pomožne policiste 10. generacije, ki naj bi se predvidoma usposabljala novembra 2022.

Povezane vsebine

Pomožna policija