Sorodne objave

 

Na krajši žalni slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve so se delavci policije in ministrstva za notranje zadeve danes, 30. oktobra 2007, spomnili tudi na vse sodelavce, policistke in policiste, ki so izgubili življenja v osamosvojitveni vojni.

Generalni direktor policije Jože Romšek in minister za notranje zadeve Dragutin Mate sta v avli Ministrstva za notranje zadeve skupaj s sodelavci in predstavniki Združenja Sever položila venec k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991. Žalne slovesnosti so se udeležili tudi policisti, uslužbenci policije in ministrstva za notranje zadeve.


prvadruga

Položitev venca k spominski plošči padlih policistov in rezervnih policistov v osamosvojitveni vojni (na desni fotografiji(od leve proti desni)): minister za notranje zadeve Dragutin Mate, generalni direktor policije Jože Romšek, predsednik Združenja Sever Milan Horvat, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Boris Kanduti in direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret


Predstavniki Policije, Ministrstva za notranje zadeve, Združenja Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo so se skupaj s predstavniki drugih ministrstev in vlade ter svojci padlih poklonili spominu, položili vence in prižgali sveče padlim osamosvojiteljem tudi na komemoraciji pri pomniku na ljubljanskih Žalah.

tretja

Komemoracija na ljubljanskih Žalah

 

Foto: Dean Božnik