Sorodne objave

 

Junija, ko se je v policijskem vadbenem centru v Gotenici zaključevalo dvanajstdnevno praktično usposabljanje novozaposlenih delavcev kriminalistične policije in Centra za forenzične preiskave, se je tja odpravila tudi ekipa Fakultete za šport, da bi v sodelovanju s Policijo naredila upočasnjene videoposnetke eksplozije avtomobila. Posnetke so sedaj objavili na svoji spletni strani.

Fakulteta za šport je na svoji spletni strani predstavila sodelovanje s policijo med praktičnim delom letošnjega kriminalitičnega tečaja v Gotenici, na katerem so udeleženci pridobili povsem praktična znanja in spretnosti za odkrivanje in preiskovanje kriminalitete, in sicer so predstavniki fakultete skupaj z inštruktorjem kriminalističnega tečaja Robertom Pračkom iz več zornih kotov foto- in videodokumentirali eksplozijo vozila.

 MG 1378

Za kriminalistično obravnavo primera eksplozije avtomobila je namreč potrebnega veliko specialnega znanja in strokovnosti, tako natančni posnetki dogajanja med eksplozijo pa omogočajo res podrobno analizo dogodka.


Vabljeni k ogledu posnetka!


Objavljen je na spletni strani Fakultete za šport: Uporaba hitroslikovnih video sistemov za analizo eksplozije avtomobila!


Več o kriminalističnem tečaju na spletni strani policije: Praktično urjenje novozaposlenih kriminalistov se zaključuje.

 MG 1426