Sorodne objave

 

V avli Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije smo danes, 23. junija, položili venec k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991, nato pa se poklonili spominu, položili venec in prižgali sveče tudi na spomeniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.

avla vsi

avla tabla

Vence so položili ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, generalni direktor policije Janko Goršek, direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Aleksander Jevšek, državni sekretar mag. Damjan Lah in predsednik Združenja policijskih veteranskih društev Sever Miha Molan, pridružili pa so se jim zaposleni v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji. Igral je kvartet Policijskega orkestra.

IMG 0187

IMG 0205

Te dni v slovenski policiji potekajo številne slovesnosti ob 27. juniju, dnevu policije. Praznik policije je bil izbran v spomin na desetdnevno osamosvojitveno vojno in zgodovinske trenutke leta 1991, ko so se policisti skupaj s slovenskim narodom uprli agresiji jugoslovanske armade, ki je hotela s silo zaustaviti razvoj dogodkov.

IMG 0207

IMG 0213