Na prireditvi v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki je letos potekal pod sloganom Vaš korak za čisti zrak, so v Celju sodelovali tudi policisti.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom, ki je letos potekal pod sloganom Vaš korak za čisti zrak, je celjska občina 19. septembra med 9. in 13. uro, za promet zaprla Prešernovo ulico ter jo namenila pešcem in kolesarjem.  

teden mobilnosti

Na prireditvi je s simulatorjem vožnje motornega kolesa, ki omogoča prikaz realne situacije pri vožnji motornega kolesa, glede na različne pogoje vidljivosti in kategorije cest, sodelovala tudi Policijska postaja Celje. Z elementi različnih simuliranih situacij v cestnem prometu, z vsemi sklopi motornega kolesa (zavore, stopalka za prestave, luči, ročica za plin, krmilo, stikala za pogon motorja in hupa) so se udeleženci prireditve preizkusili v veščini vožnje motornega kolesa in znanja prometnih predpisov. 

Prireditev so obiskali številni občani, med njimi tudi učenci in dijaki celjskih šol. Glede na priljubljenost simulatorja vožnje motornega kolesa med udeleženci, je organizator že izrazil željo, da se prihodnje znova srečamo.