Sorodne objave

Varno na kolo 19. marec 2021
 

Mestna občina Ljubljana je danes, 21. septembra 2009, v okviru evropskega tedna mobilnosti, ljubljanskim policistom kolesarjem v brezplačno uporabo predala 20 koles.

Dogovor o tem sta 15. septembra 2009 podpisala ljubljanski župan Zoran Janković in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Več o tem v sporočilu za javnost MNZ.

Današnje slovesne predaje koles pred Mestno hišo sta se poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića in policistov kolesarjev, zaposlenih na Policijski upravi Ljubljana, udeležila tudi direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret in direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar, ki se je mestni občini in županu zahvalil za prejeta kolesa, s katerimi bodo lahko policisti še bolj učinkovito opravljali svoje delo.

kolesa3

Policisti kolesarji imajo enake naloge kot drugi policisti, ki svoje delo opravljajo peš ali z motornimi vozili, tj. zagotavljanje varnosti državljanov. Vendar pa je njihova prednost predvsem v večji mobilnosti in okretnosti, saj hitreje in laže dostopajo do težko dostopnih območij, obenem pa so z vidika ustrezne opremljenosti tudi zgled drugim kolesarjem. 

kolesa2

Gre za kolesa znamke Marin, model San Anselmo, ki jih bodo policisti kolesarji uporabljali pri svojem vsakodnevnem delu.