Ob zaključku evropskega tedna mobilnosti, 22. septembra 2009, je bilo v središču Maribora izjemno pestro. Predstavile so se nekatere osnovne šole in vrtci, mariborska zveza prijateljev mladine je pripravila različne ustvarjalne delavnice in predstave, na prireditvi pa smo seveda sodelovali tudi policisti.

Policisti PP Maribor I smo pripravili poligon in v živo izvajali igrico Človek, ne jezi se, ki smo jo povzeli iz preventivnega projekta Varno na poti v šolo.

Avtorja nagrajenega preventivnega projekta Varno na poti v šolo sta projekt nadgradila, izdelala rekvizite in tako prenesla igro v živo okolje, kar je navdušilo otroke in gledalce, ki so z bučnim navijanjem vzpodbujali otroke pri igri.

Dobra klima mojega mesta je bila namreč osrednja tema Evropskega tedna mobilnosti, ki je letos potekala v enaindvajsetih slovenskih občinah. Številna mesta in kraji so zaprli del svojih ulic za avtomobile in tako opozorili na klimatske spremembe, ki jih povzročajo izpuhi avtomobilov in njihova nesmotrna uporaba.