Sorodne objave

 

Center za demokratični razvoj oboroženih sil Ženeva (DCAF) je skupaj s slovensko policijo med 22. in 27. marcem 2010 v Sloveniji izvedel zaključni modul usposabljanja komandirjev policijskih postaj držav Zahodnega Balkana.

Tečaja so udeležili komandirji iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Albanije. Tematika tokratnega modula je bila varovanje meje.

1

Zaradi teme, ki se je nanašala na varovanje meje, je bila v načrt predstavitve dela in nalog vključena tudi Postaja pomorske policije Koper. Udeleženci so 25. marca obiskali Policijsko upravo Koper, kjer jim je komandir PPOP Koper Zlatko Dolič predstavil enoto.

Komandirji policijskih postaj držav Zahodnega Balkana so se tako seznanili z organizacijo enote, njenim delokrogom in opremljenostjo. V diaprojekciji smo jim predstavili tudi vsa policijska plovila, ki se uporabljajo za varovanje meje kot tudi za druge naloge. Po predstavitvi enote so si udeleženci tečaja v dveh skupinah ogledali delo Postaje pomorske policije Koper. Predstavljen jim je bil sedež enote in stacionarni radarski sistem za nadzor plovil. Z zanimanjem so si ogledali tudi razstavo fotografij službenih plovil skozi zgodovino. 

2

Predstavitev se je nadaljevala z vožnjo s policijskim plovilom P-111. Komandirjem smo podrobneje predstavili delovanje plovila, spremljali pa so lahko tudi konkretne naloge, ki jih policisti opravljajo pri varovanju državne meje.