Policisti Policijske postaje Bled smo v času med 9. in 15. januarjem 2012 imeli v uporabi najnovejšo pridobitev slovenske policije, mobilno policijsko postajo, ali - kot so jo nekateri že  poimenovali - "mobilko". Uporabljali smo jo na območju Bohinja, Gorij, Pokljuke, Radovne in v okolici Bleda, predvsem tam, kjer v bližini ni policijske postaje.

Mobilna policijska postaja je bila postavljena pred šolami, občinskimi zgradbami, pod smučišči, na izhodiščnih točkah pohodnikov v gore, na tekmovanju patruljnega teka Slovenske vojske in Policije ter po manjših vaseh. Obisk je bil velik. Mlajše obiskovalce je zanimala predvsem oprema vozila, starejše pa namen oz. funkcionalnost. Večina obiskovalcev si ni predstavljala, kaj mobilna policijska postaja sploh je. Ko pa so videli notranjost vozila, jim je bilo jasno, da je to dejansko policijska postaja na kolesih.

DSCN0074

Primarno smo jo uporabljali za preventivne aktivnosti in predstavitev dela policije, pa tudi za operativne naloge.

Policisti policijske postaje Bled se že veselimo ponovne uporabe mobilne policijske postaje na našem območju. To bo med 30. januarjem in 5. februarjem 2012 in potem še vsaj dvakrat, o čemer bomo še obveščali. Zagotovo pa jo bo možno videti na Šolskem pokljuškem maratonu, ki bo 4. februarja na biatlonskem centru na Rudnem Polju.