Na letošnjem petdnevnem rockovskem festivalu na Otočcu so policisti z ustrezno organizacijo dela uspešno zagotavljali varnost ljudi in premoženja. Na tradicionalni prireditvi kljub velikemu številu obiskovalcev ni bilo izstopajočih varnostnih dogodkov. Prvič pa so uporabili mobilno policijsko postajo.

17

Obravnavali so nekaj manjših tatvin, vendar so izsledili storilce, predmete vrnili oškodovancem, osumljence pa ovadili. V okolici prireditvenega prostora so obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru. V obeh primerih so kršitelje izsledili in jim izdali plačilne naloge.

4

Mobilna policijska postaja je na prireditvi povsem uresničila svoj namen. Že pri vhodu na prireditveni prostor je bila zaradi nje zagotovljena vidnost policistov. Policisti so administrativna opravila tokrat prvič na območju Policijske uprave Novo mesto lahko opravili v vozilu in zato več časa namenili mladim obiskovalcem prireditve. Obiskovalci so v vsakem trenutku vedeli, kje lahko najdejo policiste in poiščejo pomoč ali nasvet.

13

Na Policijski upravi Novo mesto ocenjujejo, da je ena množičnejših prireditev, ki jo vsako leto obišče tudi veliko število tujcev, minila relativno mirno. V zadovoljstvo številnih obiskovalcev in policistov.