Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policijska uprava Maribor je v petek, 30. maja 2008, organizirala šesti strokovni posvet z naslovom Mladi in kriminal.

Več kot 90 udeležencev, priznani strokovnjaki z različnih področij, pestre in vsebinsko bogate razprave ter nenazadnje aplavzi vsakemu referentu so dokaz, da je organizacijski odbor tudi tokrat odlično opravil svoje delo.

080602-MladiInKriminal01

Pri organizaciji posveta je pomagala Mestna občina Maribor, ne samo v logističnem pogledu, temveč tudi vsebinskem. Župan Franc Kangler je v uvodnem nagovoru izpostavil, da morajo vse institucije v družbi omogočiti mladim, da bodo lahko organizirano preživljali prosti čas in ne bodo prepuščeni samim sebi. Z referatom je nastopil tudi podžupan Rok Peče in predstavil aktivnosti varnostnega sosveta MO Maribor, ki ga vodi.

080602-MladiInKriminal02

Ena pomembnejših ugotovitev je bila izpostavljena v referatu predstavnice urada varuha človekovih pravic. V raziskavi med mladoletnimi prestopniki so ugotovili, da se pojavljajo težave pri reševanju problematike, ki spada v pristojnost treh ali več ministrstev. Predlagala je, naj se na reševanje posameznega problema gleda celostno. Tako kot na takšnih posvetih, kjer se srečujejo predstavniki različnih institucij, ki lahko samo v partnerskem sodelovanju pridejo do želenih rešitev.

Kot zanimivost velja izpostaviti, da je bilo možno ves seminar spremljati na spletnih straneh MO Maribor in preko povezave tudi na spletnih straneh policije.


Tekst: Franc Virtič
Fotografiji: Bartolo Lampret