Sorodne objave

 

Policisti so na Obrežju pri vstopu v Slovenijo ustavili voznika, pri katerem so odkrili skoraj trideset tisoč zavojčkov cigaret.

Na mejni prehod Obrežje je 24. marca 2022 pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak s pripetim priklopnikom. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu dokumentov ugotovili, da 49-letni voznik prevaža hladilnike, tovor pa je bil namenjen v Francijo. Odredili so temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili prirejen prostor z več škatlami, v katerih so bili tobačni izdelki. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Skupaj z delavci FURS-a so opravili ogled in ugotovili, da je v vozilu 29.060 zavojčkov cigaret različnih znamk, ki so jih zasegli. Za omenjeno količino so predvidene dajatve v višini okoli 90.000 evrov.

IMG 2932

Osumljenca kaznivega dejanja tihotapstva po 1. odstavku 250. člena KZ-1 so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.