Sorodne objave

 

Mednarodna civilna misija Eulex na Kosovu je 8. decembra 2016 že drugič zaporedoma organizirala dobrodelni bazar, na katerem je sodelovalo 13 od 35 držav, ki sicer sodelujejo v misiji.

Člani slovenskega policijskega kontingenta so se tudi letos udeležili dobrodelne prireditve, na kateri so sodelujoči predstavljali svoje države in s prodajo domačih izdelkov in dobrot zbirali denar in hrano za Rdeči križ Kosova.

Devet članov kontingenta je z lastnimi sredstvi nakupilo slovensko hrano in pijačo, ki smo jo povabljencem ponujali v pokušino za simbolični prostovoljni prispevek. Poleg slovenskih dobrot smo obiskovalcem ponudili tudi izdelke iz slovenske čipke, ki jih je brezplačno izdelala soproga enega izmed članov kontingenta, ter preventivno gradivo slovenske policije.

WP 20161208 023.zm

Bazarja so se lahko udeležili vsi pripadniki misije ter visoki predstavniki organizacij in držav na Kosovu. Povabilu se je med drugim prijazno odzval tudi slovenski veleposlanik Miljan Majhen.

Prisotni so imeli priložnost seznaniti se z dobrotami sodelujočih držav in jih poskusiti, ves čas je v zraku bilo čutiti tudi ponos tistih, ki so predstavljali svoje države v mednarodnem okolju.

Vzdušje na bazarju je bilo zaradi dobrodelne note zelo pozitivno, prireditev je bila dobro organizirana in množično obiskana, kar je dobra novice za tiste pomoči potrebnih. Ves denar, hrana in ostali izdelki so bili namreč takoj po zaključku izročeni predstavniku Rdečega križa Kosova.

20161208 202122.zm

Vložek slovenskega kontingenta smo več kot potrojili in bili na koncu ena izmed uspešnejših držav pri zbiranju prostovoljnih prispevkov in predstavitvi države.