Sorodne objave

Seksting 18. december 2021
Grooming 18. december 2021
 

V javnosti smo zaznali, da se širi neresnična informacija o posilstvu mladega dekleta v parku Tivoli v Ljubljani. Kljub temu, da smo zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da nismo prejeli prijave kakršnegakoli podobnega dogodka na tem območju, pa posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo  javnost.

Za podkrepitev svojih navedb navajajo, da policija tovrstne dogodke prikriva, kar pa ne drži. Vedno smo v vseh primerih, ko je zainteresirana javnost poizvedovala o dogodku, potrdili ali ovrgli navedbe glede tega, ali se je dogodek dejansko zgodil. Prav tako smo z javnostjo delili vse statistične podatke o doslej obravnavanih podobnih dogodkih in pojasnili nekatere okoliščine posameznih dogodkov. Treba pa je razumeti, da posameznih podrobnosti takih dogodkov ne moremo pojasnjevati, saj bi tako povzročili sekundarno viktimizacijo žrtve. Skrb za žrtve kaznivih dejanj, še posebej na področju, ki tako močno posega v intimo posameznika, pa je nujna in jo v policiji obravnavamo z vso skrbnostjo. 

Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujemo z vso resnostjo in odgovorno, s ciljem, da se storilci teh dejanj izsledijo in ustrezno procesirajo. Žrtve, kot tudi svojce žrtev, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršne koli informacije, pa ponovno pozivamo naj takšna dejanja takoj prijavijo policiji na številko 113, lahko tudi anonimno na številko 080 1200.

Povezane vsebine

Spolno nadlegovanje - nasveti za žrtve in očividce

Spolno nasilje

Anonimna e-prijava nasilnih spolnih ravnanj