Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Jože Romšek je danes, 8. oktobra 2008, na Generalni policijski upravi sprejel policiste, ki so se 30. septembra 2008 po 17-mesečnem mandatu vrnili iz Mednarodne civilne misije UNMIK na Kosovu, in policiste, ki so decembra 2007 zaključili misijo EUPM-2 v Bosni in Hercegovini.

Mirovniki01

Sprejema so se udeležili tudi direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Robert Črepinko in koordinator aktivnosti v Oddelku za mirovne misije Dušan Klobasa.

Mirovniki02

S 17-mesečne misije na Kosovu so se vrnili:

Aljoša Horvat iz Policijske postaje Kranj, Tomaž Kern iz Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (GPU), Boris Krajnc iz Postaje prometne policije Ljubljana, Boštjan Kreže iz Uprave uniformirane policije GPU, ki je iz misije UNMIK takoj prešel v misijo EULEX, Matjaž Mravlja iz Policijske akademije, Boštjan Pasarič iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje, Mirsad Salkić iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Koper in Almir Babić, zaposlen na Uradu za informatiko in telekomunikacije GPU, ki se je s Kosova vrnil 25. maja 2008 po šestmesečnem delu v misiji UNMIK.

Mirovniki03

Iz misije EUPM-2 v BiH so se vrnili:

David Ukaj, zaposlen na Policijski upravi Maribor, Domen Rožič, zaposlen na Oddelku za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj, Zdravko Slavec iz Policijske postaje Sežana in Ivo Usar, ki se sprejema ni udeležil, saj je zaradi upokojitve že zapustil policijo.