Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta danes, 31. januarja 2006, v prostorih Ministrstva za notranje zadeve, na Štefanovi 2 v Ljubljani, sprejela štiri policiste, ki odhajajo na delo v mednarodno mirovno misijo EUPM II v Bosno in Hercegovino.

Ivo Usar iz PU Maribor, David Ukaj in Zdravko Slavec iz PU Koper ter Domen Rožič iz PU Kranj bodo z enoletnim delom v misiji pričeli 6. februarja 2006. Policijsko delo bodo opravljali vsak na svoji lokaciji in sicer v Mostarju, Tuzli, Bosanski Gradiški in Višegradu.

Omenjeni policisti odhajajo v misijo pripravljeni, saj so imeli decembra lani v Centru za oskrbo v Gotenici še zaključne priprave, kjer so se seznanili z mirovno operacijo EUMP (European Union Police Mission) v Bosni in Hercegovini, državo kamor odhajajo ter še z drugimi vsebinami, ki jim bodo prišle prav pri opravljanju nalog v novem delovnem okolju.

Minister za notranje zadeve in generalni direktor policije sta se s policisti zadržala v daljšem pogovoru. Med drugim sta jim zaželela, da naj delo opravljajo dobro, pošteno in profesionalno, tako kot slovenski policisti znajo, ter jih opozorila, da naj pazijo na svojo varnost in naj ne pozabijo, da niso le ambasadorji slovenske policije ampak tudi Republike Slovenije.

060131 EUPM