Sorodne objave

 

Danes, 14. februarja 2005, sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije dr. Darko Anželj sprejela 12 policistov, ki so zaključili s svojim delom v mirovnih misijah: JIPTC Jordanija, EUPM Bosna in Hercegovina, OHR Bosna in Hercegovina, PROXIMA Makedonija in UNMIK CIVPOL Kosovo.

Vsi policisti so uspešno predstavljali slovensko policijo in državo Slovenijo ter s svojim delom prispevali k dvigu ugleda slovenske policije v mednarodni skupnosti. Za kvalitetno in predano delo so bili v misijah odlikovani z medaljami.


P2140011


Minister za notranje zadeve je poudaril, da iz lastnih izkušenj ve, da je še tako dobro postavljen sistem v domovini včasih tog za tiste, ki svoje naloge opravljajo v tujini. "Upam, da boste policisti ob vrnitvi domov opozarjali na takšne probleme in tako prispevali k izboljšanju sistema." Obljubil jim je, da jih bo, če mu bo dopuščal čas, obiskal tudi na rehabilitacijskem programu, saj bi se z njimi rad pogovoril tudi o tem, kako so njihove družine doživljale njihovo odsotnost in o razmerah v državi, kjer so delali, ter se na ta način pripravil na obisk policistov v posameznih mirovnih misijah. Minister je prepričan, da bodo policisti svoje izkušnje, ki so jih pridobili z delom v tujini, prenesli na vse svoje kolege.

Generalni direktor policije dr. Darko Anželj je pohvalil kvalitetno delo policistov v tujini in jim obljubil, da bo vodstvo slovenske policije poskrbelo, da se bodo čim lažje zopet vključili v delo doma. "Slovenski policisti svoje delo v vseh mirovnih misijah dobro opravljajo, kar potrjujejo številne pohvale in odlikovanja. To je tudi posledica zahtevnega selekcijskega postopka, kakovostnega usposabljanja in dobre motivacije posameznikov, ki se prijavljajo na delo v tujini." Generalni direktor policije podpira ustanovitev društva udeležencev mirovnih misij, ki bodo tudi na ta način prispevali k prenosu izkušenj na svoje kolege.


P2140019

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije dr. Darko Anželj sta sprejela 12 policistov, ki so se vrnili iz mirovnih misij: Brano Strmecki, Aleksander Majhen, Sašo Pikon, Zlatko Fišer, Damjan Žgajner, Marjan Prah, Leopold Pogačar, Boštjan Velički, Gorazd Plaper, Drago Ipavec, Jože Senica in Marjan Resnik.