Sorodne objave

 

Danes, 19. oktobra 2005, sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek skupaj svetovalcem ministra za notranje zadeve Bojanom Lunežnikom, v.d. direktorjem Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Antonom Pozvekom in Dušanom Klobaso iz Oddelka za mirovne misije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, sprejela 7 policistov, ki bodo 2. novembra 2005 pričeli z delom v mirovni misiji UNMIK CIVPOL (United Nations Mission in Kosovo) na Kosovu.

skupinska


Vitomir Kregar iz Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana, Jenisej Lakota iz Postaje mejne policije Brnik Policijske uprave Kranj, Janez Mužič iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, Gregor Potočnik iz Policijske postaje Maribor I Policijske uprave Maribor, Robi Ribič in Maja Strel iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana in Suzana Zevnik iz Policijske akademije Generalne policijske uprave bodo v enoletnem mandatu opravljali zahtevne naloge na različnih delovnih mestih.


policisti


Minister za notranje zadeve Dragutin Mate je povedal, da ima z generalnim direktorjem policije namen obiskati policiste v mirovni misiji na Kosovu in se osebno seznaniti s pogoji in načinom dela policistov ter z obiskom pokazati, da vodstvo ministrstva za notranje zadeve in policije močno podpirata namen in udeležbo slovenskih policistov v mirovnih misijah. "Kljub pritiskom mednarodnih mirovnih organizacij po povečanju števila slovenskih policistov v mirovnih misijah ga zaenkrat ne nameravamo povečati." Minister za notranje zadeve je izrazil zadovoljstvo, ker je delo slovenskih policistov v mirovni misiji na Kosovu cenjeno tako s strani stanovskih kolegov kot tudi tamkajšnjega prebivalstva. Prepričan je, da bodo policisti svoje pridobljene izkušnje koristno uporabili tudi pri usposabljanju naslednjih generacij policistov, ki bodo sodelovali v mirovnih misijah, kot tudi pri svojem nadaljnjem delu.

Generalni direktor policije Jože Romšek je izrazil prepričanje, da bodo policisti svoje delo opravili strokovno, korektno in dobro, kar jim zaradi kvalitetnega usposabljanja ne bo težko. Ob tem pa je poudaril, da so policisti hkrati tudi ambasadorji Republike Slovenije.

V. d. direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Anton Pozvek je poudaril, da je program za usposabljanje policistov za delo v mirovnih misijah rezultat lastnih prizadevanj in izkušenj, kajti že izdelani programi tujih policij niso bili povsem zadovoljivi.

Minister za notranje zadeve in generalni direktor policije sta ob tej priložnosti policistom zaželela uspešno službovanje in srečno vrnitev v domovino.

 

Sektor za odnose z javnostmi