Sorodne objave

 

V sklopu mednarodnega policijskega sodelovanja slovenska policija od januarja 2003 sodeluje s štirimi policisti tudi v mirovni misiji Evropske Unije EUPM (European Union Police Mission) v Bosni in Hercegovini, ki je nadomestila mednarodno policijsko misijo Združenih narodov IPTF (International Police Tasks Forces).

20. januarja 2004 bo nastopil enoletni mandat v mednarodni mirovni misiji EUPM v Bosni in Hercegovini policist Leopold Pogačar iz Urada uniformirane policije Policijske uprave Kranj.


040113 mirovna eupm


Policist Leopold Pogačar bo zamenjal policista Simona Savskega iz Operativno komunikacijskega centra Generalne policijske postaje, ki se mu izteče mandat.

Ob prihodu v Bosno in Hercegovino se bo policist Pogačar udeležil tudi enotedenskih priprav na sedežu mirovne misije EUPM v Sarajevu, z delom v Banja Luki pa bo začel 24. januarja 2004.

Danes, 13. januarja 2004, je policista Leopolda Pogačarja sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je v krajšem pogovoru izrazil prepričanje, da bo policist kot njegov predhodnik in kot drugi slovenski policisti v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravil na najvišji strokovni in profesionalni ravni ter tako še utrdil ugled slovenske policije, ob tem pa je policistu zaželel tudi uspešno službovanje.

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar