Sorodne objave

 

V sklopu mednarodnega policijskega sodelovanja deluje slovenska policija tudi v mednarodni mirovni misiji Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi - OVSE (Organization for Security and Co-Operation in Europe) v Makedoniji. Slovenska policija v tej mirovni misiji sodeluje že od aprila leta 2001.

Za leto dni bo 12. januarja 2003 v mirovno misijo OVSE - Makedonija odšel policist Drago Ipavec iz Policijske postaje Maribor II in se tako pridružil še dvema slovenskima policistoma. Pred odhodom v Makedonijo se bo policist udeležil tudi tridnevnih priprav na sedežu mirovne misije OVSE na Dunaju, naloge policijskega inštruktorja pa bo začel opravljati 16. januarja 2003.

030110 ipavec


Policista Ipavca je danes, 10. januarja 2003, sprejel namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič, ki je na krajšem pogovoru izrazil prepričanje, da bo policist kot njegova predhodnika in kot drugi slovenski policisti v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravil na najvišji strokovni ravni in tako še utrdil ugled slovenske policije, ob tem pa je policistu zaželel tudi uspešno službovanje.

 


Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar