Sorodne objave

 

Del slovenskega kontigenta, ki jim je potekel mandat v mirovni misiji UNMIK (United nations mission in Kosovo), bo 2. novembra 2003 zamenjalo 6 policistov, Boris Železnik in Marjan Resnik iz Policijske postaje Maribor II, Edo Behlič iz Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljane, Andrej Cedilnik iz Postaje prometne policije Krško, Miran Kern iz Specialne enote Generalne policijske uprave in Gorazd Nemanič iz Policijske postaje Izola.

Policisti se pred odhodom na Kosovo udeležujejo tudi zaključnih priprav, ki potekajo od 27. do 30. oktobra 2003 v Gotenici.


031028 unmik sprejem


Policiste je danes, 28. oktobra 2003, sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je poudaril, da so izkušnje slovenske policije iz mirovnih misij na Kosovu izjemno pomembne, kajti mednarodna javnost ceni delo in sodelovanje slovenske policije. V mirovnih misijah veljajo slovenski policisti za izjemno dobre strokovnjake. Ob tem je Pogorevc opozoril, da sodelovanje v mednarodnih mirovnih misijah postaja tradicionalno, pretekle izkušnje in znanja policistov pa pripomorejo k lažjemu delu policistov kandidatov, ki bodo v prihodnje sodelovali v mednarodnih mirovnih operacijah ter jim zaželel uspešno službovanje.

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar