Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marko Pogorevc in direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Stanislav Veniger sta danes, 17. novembra 2003, sprejela policiste, ki odhajajo v policijsko misijo Evropske Unije (European Union Police Mission - EUPM) v Bosno in Hercegovino.

031117 mirovniki EUPM


Boštjan Velički, pomočnik komandirja Policijske postaje Šentilj Policijske uprave Maribor in Marjan Prah, kriminalist Urada kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana bosta z delom v mirovni misiji začela 25. novembra 2003. Policist Elvis Fajkovič iz Postaje mejne policije Karavanke Policijske uprave Kranj pa bo mandat v tej misiji začel predvidoma 20. januarja 2004.

Generalni direktor policije je ob tej priložnosti med drugim izrazil prepričanje, da bodo slovenski policisti tako kot njihovi predhodniki v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravili strokovno in profesionalno ter tako še bolj utrdili ugled slovenske policije v mednarodni javnosti. Hkrati pa jim je zaželel uspešno opravljanje policijskih nalog v mirovni misiji v Bosni in Hercegovini

 

Besedilo in fotografija: Dean Božnik