Sorodne objave

 

V sklopu mednarodnega policijskega sodelovanja bo slovenska policija prvič sodelovala tudi v mirovni misiji Evropske Unije EUPOL PROXIMA (European Union Police) v Makedoniji, ki bo začela delovati 16. decembra 2003.

Slovenska policija bo v mirovno misijo napotila štiri policiste, vodjo slovenskega kontingenta mirovne misije EUPOL PROXIMA Boruta Eržena iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, policista Jožeta Senico iz Urada kriminalistične policije Policijske uprave Celje in policista Matjaža Šalovena iz Postaje mejne policije Šmarje pri Jelšah. Policist Drago Ipavec iz Policijske postaje Maribor II, ki trenutno deluje v mirovni misiji OVSE SMMS (Spillover Monitoring Mission in Skopje), bo prestopil v mirovno misijo EUPOL PROXIMA.

Policisti bodo z delom v mirovni misiji nastopili 12. decembra 2003, policist Matjaž Šaloven pa bo začel delovati 25. januarja 2004.

Mandat za delo v mirovni misiji bo trajal eno leto.

Danes, 9. decembra 2003, je policiste sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je izrazil prepričanje, da bodo tako kot drugi slovenski policisti v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravili na najvišji strokovni in profesionalni ravni in tako še utrdili ugled slovenske policije. Policistom je zaželel uspešno službovanje.


031209 proxima

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar