Sorodne objave

 

V slovenski policiji v zadnjem obdobju namenjamo posebno skrb usposabljanju vodilnih delavcev na področju finančnega načrtovanja oziroma uporabe proračuna kot menedžerskega orodja.

V okviru tega bodo vodilni delavci policije (direktorji služb) jutri , v torek 25. in v sredo 26. septembra, sodelovali na seminarju oziroma delavnici, ki ga pripravlja Generalna policijska uprava skupaj s predstavniki švedske policije.

Seminar bo potekal v okviru Twinning projekta na področju javnih financ, ki ga izvajata Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za finance Republike Slovenije v sodelovanju s švedskim finančnim ministrstvom.

Namen seminarja oziroma delavnice, ki jo bo skupaj s predstavniki švedske policije izvajal g. Alfred Bretschneider s sodelavci, je, da udeleženci prepoznajo in obravnavajo aktualna vprašanja o finančnem vodenju v Slovenski policiji in v pripravi uporabnih predlogov za izboljšanje sistema vodenja. Na podlagi švedskih izkušenj bodo udeleženci preiskusili uporabo različnih "praktičnih orodij", ki se uporabljajo pri načrtovanju in pripravi proračuna, njegovem izvajanju in poročanju o učinkih.

 

Spoštovani uredniki!

Ker smo prepričani, da vaš medij, in z vašo pomočjo seveda slovenske davkoplačevalce, zagotovo zanima kako se vodilni delavci slovenske policije usposabljajo za smoterno načrtovanje in koriščenje proračunskega denarja vabimo novinarja vašega medija, da se nam pridruži na otvoritvenem delu seminarja, ki bo jutri, 25. septembra 2001 ob 9. uri v Veliki predavalnici Policijske akademije v Tacnu.


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi