Sorodne objave

 

Darko Lesjak in Gorazd Šalamon bosta 18. novembra 2001 nastopila šestmesečni mandat v misiji OVSE v Makedoniji. Pridružila se bosta svojima kolegoma, ki sta v Makedoniji že od začetka letošnje jeseni. Oba bosta opravljala naloge opazovalca.

Danes, 16. novembra 2001 je policista sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki jima je zaželel srečno pot in uspešno opravljanje nalog v tujini.

20011116-sprejem GDP

Generalni direktor policije Marko Pogorevc in njegov namestnik dr. Andrej Anžič sta sprejela Lesjaka in Šalamona pred odhodom v Makedonijo.


Generalni direktor policije je poudaril, da je dolžnost policistov ohraniti ugled, ki smo si ga v mednarodnih mirovnih misijah ustvarili, kajti zadaj si že težko predstavljamo mirovne misije na Balkanu brez sodelovanja slovenske policije. Od predstavnikov Združenih narodov večkrat slišimo, da je sodelovanje slovenskih policistov zaradi njihovega znanja in izkušenj v mirovnih operacijah  zelo zaželeno.

Darko Lesjak je začel policijsko kariero leta 1981 kot policist. Svojo pot je nadaljeval kot pomočnik vodje varnostnega okoliša, nato vodja varnostnega okoliša, pomočnik komandirja, namestnik komandirja in komandir. Pred odhodom v misijo je bil vodja Skupine za mobilno varovanje v Uradu za varnost in zaščito. Leta 2000 je diplomiral na Visoki policijsko-varnostni šoli.

Gorazd Šalamon se je zaposlil v policiji leta 1990, in sicer na Postaji železniške policije v Ljubljani. Do leta 1996 je bil vodja izmene, potem pa pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Obrežje in na Postaji mejne policije Dobova. Končano ima višjo ekonomsko šolo in študira naprej.

 

Besedilo: Anita Leskovec Sedmak

Fotografija: Tadeja Kuhar