Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 7. junija 2011, sprejel tri policiste, ki odhajajo na delo v mednarodno civilno misijo EULEX (European Union Rule of Law Mission) na Kosovo.

IMG 8401

Z leve proti desni: predsednik izbirne komisije MNZ za policijo Branko Celar, Peter Voršič, generalni direktor policije Janko Goršek, Gorazd Dreisiebner, Marjan Tavčar in pomočnik vodje Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Marjan Farič, M. A.


Na misijo odhajajo:

  • policist Gorazd Dreisiebner iz Policijske uprave Maribor, ki je že bil v misiji na Kosovu, in sicer enkrat v UNMIK in enkrat v EULEX;
  • višji kriminalist Peter Voršič, prav tako iz Policijske uprava Maribor, ki je že bil v misiji UNMIK na Kosovu, in
  • policijski inšpektor Marjan Tavčar iz Policijske uprave Koper, ki pa v mednarodno civilno misijo odhaja prvič.


Sodelovanje v mednarodnih civilnih misijah


Misija EULEX je bila ustanovljena leta 2008 in je največja misija Evropske unije. V njej sodeluje 27 njenih članic in 6 tretjih držav, vodena pa je iz Bruslja. Cilj misije je pomoč in podpora kosovskim institucijam pri izgradnji vladavine prava na področjih policije, pravosodja in carine.

Od februarja letos do nedavnega je imela slovenska policija v misiji EULEX na Kosovu sedemnajst policijskih strokovnjakov. Maja se je vrnil en policist; kmalu se bodo vrnili še trije, njihovo delo pa bodo nadaljevali Dreisiebner, Tavčar in Voršič. Slovenska policija bo v misiji EULEX na Kosovu torej imela šestnajst svojih strokovnjakov.