Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk je danes, 10. septembra 2013, sprejel policistko mag. Anito Baltić, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo EULEX na Kosovo.

IMG 6255 obd

Z leve: vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek, policistka mag. Anita Baltić in namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk


Mag. Anita Baltić, zaposlena v Sektorju za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi bo z enoletnim delom na Kosovu začela 16. septembra 2013.

 **********

Slovenska policija, ki je v misiji Eulex na Kosovu prisotna že od 21. aprila 2008, trenutno sodeluje s dvanajstimi (12) policisti. Slovenski policisti opravljajo naloge v Izvršnem policijskem oddelku, v okvir katerega sodijo specialna enota, enota za varovanje oseb, kriminalistično-obveščevalna enota, analitska služba ipd. Sodelujejo tudi pri preiskovanju organizirane kriminalitete, vojnih zločinov in v okviru oddelka za krepitev integritete policije.

Zavedajoč se zapletenosti t. i. kosovskega vprašanja je pričakovati, da delo mednarodne skupnosti na tem območju, tudi po razglasitvi kosovske samostojnosti in podpisu sporazuma med Srbijo in Kosovom v Bruslju, še ne bo tako hitro končano, kar pomeni, da bo tudi slovenska policija še dolgo prisotna na Kosovu.


Mednarodne civilne misije