Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 17. julija 2014, sprejel policista Dejana Lenarčiča, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo na Kosovo.

IMG 7581 zm

Z leve: Marko Rode iz Sektorja za mednarodne policijske operacije, generalni direktor policije Stanislav Veniger, policist Dejan Lenarčič in Vinko Trebše iz Sektorja za mednarodne policijske operacije


Dejan Lenarčič odhaja na Kosovo na delovno mesto policijskega operaterja. Sicer je zaposlen kot policist na Policijski postaji Maribor I. Lenarčič je uspešno sodeloval že v dveh misijah, in sicer v misiji EULEX na Kosovu, kjer je opravljal isto delo, kot ga bo sedaj, in v misiji EUPOL PROXIMA Makedonija.

Mednarodna civilna misija EULEX Kosovo deluje na Kosovu od leta 2008, ko je nasledila misijo OZN UNMIK. To je sedaj njena največja misija, saj v njej sodeluje večina držav članic EU in pet t. i. tretjih držav. Cilja misije sta še vedno pomoč in podpora kosovskim institucijam pri izgradnji vladavine prava, predvsem na področjih policije, pravosodja in carine. Misija razvija in krepi neodvisen in multietničen pravosodni sistem, multietnično policijo in carinsko službo, skladno z mednarodno priznanimi standardi in najboljšimi praksami EU.

Slovenska policija v njej sodeluje od začetka misije, danes s sedmimi policijskimi strokovnjaki.


Mednarodne civilne misije