Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 7. oktobra 2014, sprejel policista Roberta Mastnaka Mlakarja in Zorana Preradovića, ki odhajata na delo v mednarodno civilno misijo na Kosovo.

IMG 5255

 Z leve: vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi Vladimir Pocek, policist Robert Mastnak Mlakar, generalni direktor policije Stanislav Veniger, policist Zoran Preradović in Marko Rode iz Sektorja za mednarodne policijske operacije SGDP GPU
 

Robert Mastnak Mlakar odhaja na Kosovo na delovno mesto vodje izmene operativno-komunikacijskega centra misije. Sicer je zaposlen kot vodja izmene v Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Ljubljana. Uspešno je že sodeloval v dveh misijah, in sicer v UNMIK Kosovo in v EUMM Gruzija.

Zoran Preradović pa je zaposlen v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in odhaja na Kosovo na delovno mesto kriminalističnega analitika. Na delo v misijo odhaja prvič.

Mednarodna civilna misija EULEX Kosovo deluje na Kosovu od leta 2008, ko je nasledila misijo OZN UNMIK. To je sedaj njena največja misija, saj v njej sodeluje večina držav članic EU in pet t. i. tretjih držav. Cilja misije sta še vedno pomoč in podpora kosovskim institucijam pri izgradnji vladavine prava, predvsem na področjih policije, pravosodja in carine. Misija razvija in krepi neodvisen in multietničen pravosodni sistem, multietnično policijo in carinsko službo, skladno z mednarodno priznanimi standardi in najboljšimi praksami EU.

Slovenska policija v njej sodeluje od začetka misije, poslej z devetimi policijskimi strokovnjaki.


Mednarodne civilne misije