Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank je danes, 21. novembra 2014, sprejel Jureta Rusa, ki odhaja na enoletno misijo Eulex na Kosovo.

Jure Rus, ki je sicer preiskovalec Nacionalnega preiskovalnega urada, že ima nekaj izkušenj z delom v mednarodnih civilnih misijah na Kosovu. Tokrat bo delal v Prištini, z delom v misiji pa bo začel 6. decembra 2014.

IMG 5354

Sprejema so se udeležili (z leve): mag. Lado Bradač, namestnik vodje Službe generalnega direktorja policije, Jure Rus, preiskovalec Nacionalnega preiskovalnega urada, in Marjan Fank, v. d. generalnega direktorja policije.


Mednarodna civilna misija EULEX Kosovo deluje na Kosovu od leta 2008, ko je nasledila misijo OZN UNMIK. To je sedaj njena največja misija, saj v njej sodeluje večina držav članic EU in pet t. i. tretjih držav. Cilja misije sta še vedno pomoč in podpora kosovskim institucijam pri izgradnji vladavine prava, predvsem na področjih policije, pravosodja in carine. Misija razvija in krepi neodvisen in multietničen pravosodni sistem, multietnično policijo in carinsko službo, skladno z mednarodno priznanimi standardi in najboljšimi praksami EU.