Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je v ponedeljek, 22. februarja 2010, z delegacijo obiskal madžarskega kolega visokega komisarja nacionalne policije dr. Józsefa Benczeja. Srečanje je potekalo v arboretumu Budafa na Madžarskem.

skupna

V slovenski delegaciji so bili poleg generalnega direktorja policije še namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš in višji kriminalistični inšpektor Robert Furman. Z madžarske strani pa so se poleg visokega komisarja nacionalne policije dr. Józsefa Benczeja srečanja udeležili še vodja mejne policije Zoltán Kovács, direktor madžarskega nacionalnega preiskovalnega urada dr. Attila Petőfi, direktor policijske uprave Županije Zala dr. János Tiborcz, direktor policijske uprave Županija Vas dr. Zsolt Halmosi in Zita Bencsik iz službe za mednarodno sodelovanje.


Po obojestranski predstavitvi stanja na področju varnosti sta se šefa policij strinjala, da je medsebojno obveščanje o stanju varnosti v državah nujno.

rokovanje

V nadaljevanju sta se dogovorila za izmenjavo izkušenj slovenskega in madžarskega nacionalnega preiskovalnega urada. H krepitvi sodelovanja bodo prispevali tudi redni dvostranski sestanki na področju zatiranja kriminalitete.

pogovor

Na področju prometne varnosti bosta slovenska in madžarska policija še okrepili sodelovanje. Tako sta se šefa policij dogovorila o možnostih za izboljšanje medsebojne izmenjave podatkov o storilcih hujših prometnih prekrškov.

veleposlanica

Srečanja se je udeležila tudi slovenska veleposlanica na Madžarskem Darja Bavdaž Kuret.


Generalni direktor policije Janko Goršek je svojega madžarskega kolega seznanil še s slovenskim predsedovanjem Salzburškemu Formu.