Sorodne objave

 

Predsednik republike dr. Danilo Türk je včeraj, 1. junija 2010, ob svetovnem dnevu pripadnikov mirovnih misij Organizacije združenih narodov (OZN) in vseh misij, ki potekajo s soglasjem OZN, priredil sprejem za slovenske udeležence misij. Sprejema sta se udeležila tudi generalni direktor policije Janko Goršek in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

skupinska

Uslužbenci slovenske policije skladno s Strategijo sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah že vrsto let sodelujejo v mednarodnih civilnih misijah na različnih geografskih področjih.


Mednarodne civilne misije

policist

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je v svojem nagovoru dejala, da je naše sodelovanje v misijah priložnost za aktivno soudeležbo pri zagotavljanju svetovnega miru in varnosti, s tem pa tudi soodgovornost za stanje na tem področju. Vsem pripadnikom misij je izrekla pohvalo za izjemno vlogo, ki jo igrajo pri uveljavljanju načel demokratične in svobodne družbe. Zahvalila pa se je tudi predsedniku države dr. Danilu Türku, ki je pripadnikom mirovnih misij s sprejemom izkazal priznanje.


Več fotografij na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.