Sorodne objave

 

Pri generalnem direktorju policije Janku Goršku je bil danes, 16. novembra 2010, na delovnem obisku generalni direktor slovaške policije Jaroslav Spišiak z delegacijo.

IMG_7120

Generalni direktor slovaške policije Jaroslav Spišiak (levo) in generalni direktor slovenske policije Janko Goršek (desno)


Pogovarjala sta se o sodelovanju obeh policij, predvsem s področja prometa, meje in tujcev, organiziranega kriminala in izmenjave operativnih informacij glede trgovine z ljudmi. Beseda je tekla še o strategiji boja proti korupciji, sodelovanju forenzičnih laboratorijev obeh policij ter poglobljenem sodelovanju na področju usposabljanj oz. urjenj. Srečanje sta sklenila s posodobitvijo dogovora o sodelovanju v boju proti terorizmu, ilegalnemu prometu z mamili, psihotropnimi snovmi in prekurzorji ter organiziranemu kriminalu.

IMG 7118

Na sredini slovaški minister za notranje zadeve Daniel Lipšic, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek


Sočasno je bil pri ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal na delovnem obisku slovaški notranji minister Daniel Lipšic.