Sorodne objave

 

Vlada je podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Množično zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah je tako še vedno prepovedano, dovoljeno pa je izvajanje športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja.

To pomeni, da je dovoljeno tudi kopanje in s tem zadrževanje na plaži za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno-rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). A opozarjamo, da je treba pri tem upoštevati varnostno razdaljo.

20200503 114041 Strunjan fotoMM

Župani in predstavniki občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so se danes sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, Zdravstvenega inšpektorata RS, Območna enota Koper, in Regijskega štaba Civilne zaščite za Obalo. Na posvetu so se seznanili s problemom zadrževanja oseb, zlasti na plažah, in se dogovorili, da bodo tako občinski redarji kot predstavniki Civilne zaščite v prihajajočem vikendu na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor nad doslednim izvajanjem državnega odloka

Občinski redarji in predstavniki Civilne zaščite bodo naslednjih dneh na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor nad doslednim izvajanjem državnega odloka.

Zato ob prihajajočem koncu tedna, ko zlasti na plažah pričakujemo porast števila obiskovalcev in sprehajalcev, prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov.

Povezane vsebine

S 30. aprilom odpravljena splošna omejitev gibanja med občinami - najpogostejša vprašanja in odgovori