Sorodne objave

 

Policistke in policisti Postaje letališke policije Brnik že tradicionalno sodelujejo v dobrodelnih akcijah. Z veseljem se odzovejo prošnjam za pomoč. Na postaji zbirajo zamaške, decembra so jih na PU Kranj oddali skoraj 200 litrov, novo leto pa so začeli s krvodajalsko akcijo.

IMG 9721

V torek, 19. januarja 2016, so se zbrali v Splošni bolnišnici na Jesenicah in darovali kri. Na pobudo komandirja postaje se je krvodajalske akcije udeležilo kar 13 policistk in policistov. Komandir Jure Lešnjak je sicer redni krvodajalec, življenjsko tekočino je tokrat daroval že 70.

IMG 9707

V Sloveniji sicer vsakih pet minut nekdo potrebuje kri. Da bi zadostili potrebam zdravstva, bi moralo na dan darovati 400 ljudi. Zato je takšna akcija izjemno dobrodošla in pohvale vredna.

IMG 9723

 Komandir Jure Lešnjak je kri daroval že 70.

 

Policistke in policisti so se v en glas strinjali, da bodo takšno akcijo še ponovili. »Nikoli se namreč ne ve, kdaj bomo kri potrebovali tudi sami. Predvsem pa je občutek, ko nekaj storiš za sočloveka, čudovit,« poudarjajo dobrovoljni in dobrosrčni policisti.

 

IMG 9715 IMG 9720
IMG 9719 IMG 9713

 

Besedilo in foto: Kolektiv PLP Brnik