Sorodne objave

 

V decembrski akciji Anine zvezdice, ki smo se ji zaposleni v policiji pridružili že tretjič, smo zbrali okoli 2400 kilogramov hrane in tako mnogim družinam, ki so se znašle v stiski, vsaj malo polepšali praznični čas.

IMG 0722

Takole se je polnil prostor kongresnega centra v Generalni policijski upravi, kamor so policisti iz vse Slovenije pripeljali hrano ...


Pri zbiranju prehranskih izdelkov z daljšim rokom trajanja so sodelovali delavci policije in notranjega ministrstva iz vse Slovenije. Zaposleni v vseh enotah so hrano zbirali deset dni, veliko živil so prispevali tudi občani, ki so hrano prinašali neposredno na policijske postaje. Zbrana količina, ki je presegla dve toni, je dokazala, da je bila akcija tudi tokrat uspešna.

1

 Pridno so zbirali v vseh policijskih upravah, tudi v Novem mestu ...

20131213 105305

... Mariboru ...

Akcija3

... Murski Soboti ...

IMG 0698

... in Ljubljani.


Iz nepreglednega števila škatel in vreč, ki so prišle z vse Slovenije, so pridne roke zaposlenih v policiji najprej presortirale živila, nato pa pripravile pakete. Vsak je tehtal nekaj več kot 10 kilogramov.

IMG 0760

Paketi so vsebovali osnovna živila, kot so olje, kis, moka, koruzni zdrob, riž, trajno mleko, sladkor, sol, testenine, kosmiči, paradižnikova omaka ali druge pripravljene omake in jedi, konzervirana ali vložena zelenjava, ribje konzerve, paštete, marmelada ali lešnikovi namazi, med, gotove juhe in pudingi itd. V vsakem paketu je bilo tudi nekaj dobrot, kot so piškoti, čokolade, bomboni in slani prigrizki, ki so se jih v prazničnem času zagotovo najbolj razveselili prav otroci.

IMG 0741

Iskrena hvala vsem dobrim ljudem, ki ste pokazali izjemno solidarnost in družinam v stiski polepšali praznični december!