Sorodne objave

 

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga in vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak sta danes, 18. decembra 2017, sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Gre za dobrodelno akcija, ki poteka v Sloveniji vse od njene osamosvojitve in so jo slovenski skavti v Slovenijo iz Betlehema, preko mednarodnega sprejema na Dunaju, prinesli že sedemindvajsetič, k nam pa osmič. Plamen luči so prinesli predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. Skavti so prebrali poslanico ter se zahvalili za sprejem. Dodali so, da tokratno geslo 'Pustiva se VNETI' vabi, da smo kot sveča, ki se vžge, in resnično gorimo in živimo naše življenje za mir, ki ga lahko živimo le eden z drugim.

IMG 1561

Državni sekretar Andrej Špenga je ob sprejemu plamena luči poudaril pomembnost, da si prizadevamo za vsa, še tako majhna dela, saj je prepričan, da jih ljudje opazijo. Tako kot nas letošnje geslo plamena luči poziva, naj se obrnemo k sočloveku. "Zato vedno in še posebej v teh prazničnih dnevih imejmo v mislih, da lahko nekomu polepšamo dan že s toplim stiskom roke, prijazno besedo in nasmehom na obrazu," je dejal. Zahvalil se je skavtinjam in skavtom, da so nas tudi letos obiskali in naredili praznične dni še svetlejše.

IMG 1558

Zbrane je nagovoril tudi vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak. Spomnil je na lani in predlani izraženi želji ob tovrstnem dogodku; želji, povezani s policijo in s policijskim delom, ki sta se uresničili. Nanašali sta se na umiritev migracijske situacije in na to, da bi vse policistke in policisti lahko opravljali svoje delo tako, da jim za to ne bi bilo treba zastaviti svojega življenja. Slednjo željo je letos ponovil. Plamen luči je v imenu policije sprejel z upanjem, da bi praznični čas, ko naj bi ga vsi praznovali v krogu najdražjih s toplino v srcu in z dobro mislijo, hkrati pomenil čas, ko bi policistke in policisti imeli čim manj intervencij, ki bi skalile to idilo. Skavtom se je zahvalil z upanjem, da bo njihovo tokratno geslo, ki izraža dobrodelnost, sočutje in skrb do sočloveka, doseglo vsakega posameznika.

Najprej pa se je zahvalil pokojnemu policijskemu vikarja Janezu Novaku, ki je "z nami vsa ta leta res delil tisto najlepše, najsvetlejše, najdragocenejše. Delil nam je dobro besedo in človeško toplino ter nam dajal moč takrat, ko smo jo potrebovali, četudi to ni bil več uradni delovni čas in četudi zadnje mesece njegovo zdravje ni bilo najboljše. Njegovih del v policiji nismo pozabili in vedno nam bo ostal v prijetnem spominu," je zaključil svoj nagovor.

Tako je tokrat skavte pozdravil vojaški vikar Matej Jakopič. Dejal je, da si za praznike običajno želimo vedno vsega najboljšega, najbolj dobrega, vsega zvrhanega in polno mero. "Veliko stvari si lahko kupimo, ampak tiste najvrednejše in najpomembnejše stvari v življenju so vedno zastonj," je izpostavil. Namesto letos preminulega policijskega vikarja je vrhu notranjega ministrstva in policije ter vsem policistkam in policistom in drugim zaposlenim zaželel lepe praznike in da bi bilo življenje vseh nas bogato obdarjeno s prej navedenimi darovi.

Foto: SOJ MNZ