Sorodne objave

Varno na kolo 19. marec 2021
 

V okviru dneva brez avtomobila so v Murski Soboti v ponedeljek, 22. septembra 2014, pod sloganom V mesto brez avtomobila potekale številne aktivnosti za najmlajše in malo starejše otroke, policisti Policijske postaje Murska Sobota pa so v uporabo prejeli tudi novo kolo.

V mestnem središču so se osnovnošolci lahko preizkusili v polžji in spretnostni vožnji, mlajši obiskovalci pa so uživali v otroški predstavi, ki je otroke poučila o prometnih pravilih in jim razložila, da cesta ni igrišče. Predstavili so se tudi gasilci in reševalci, na stojnicah pa so bile na razpolago zanimive informacije o prometu in tednu mobilnosti.

IMG 0508

Mestna občina Murska Sobota je na prireditvi Policijski postaji Murska Sobota predala v uporabo novo kolo. Prevzela sta ga komandir policijske postaje Tomislav Habulin in vodja policijskega okoliša Tomaž Trajbarič, ki bo kolo tudi uporabljal.

IMG 0519

Komandir se je županu zahvalil za njegov posluh glede izboljšanja varnosti v lokalni skupnosti in dodal, da kolesa niso le mobilna in učinkovita, so tudi varčna.