Prijavi kršitev ali kaznivo dejanje … in ostani anonimen!

 

Prek državnega portala E-uprava je mogoče hitro, enostavno in povsem anonimno oddati elektronsko prijavo kršitev, kaznivih dejanj in različnih nepravilnosti na nekaterih področjih, s katerimi se ukvarjamo v Policiji.

Prijava je anonimna, zato vam ni treba napisati svojih osebnih podatkov. Če pa želite, da bi se pri obravnavanju vaše prijave osebno obrnili na vas, navedite tudi svoje kontaktne podatke.

Vsako prijavo bomo skrbno preučili in ustrezno ukrepali.

 

 

anonimna-prijava-korupcija-2a

Korupcija

Korupcija ima več pojavnih oblik, od podkupovanja, izsiljevanja, goljufije, poneverbe do nepotizma. Vedno pa predstavlja dvosmerno transakcijo: na eni strani je ponudnik podkupnine, na drugi pa njen prejemnik. Če ste seznanjeni s kakšno obliko korupcijskega kaznivega dejanja, jo prijavite.

 

anonimna-prijava-druzinsko-nasilje

Nasilje v družini 

Če ste sami žrtev nasilja v družini ali če veste za tak primer, napišite prijavo. Nasilje v družini je namreč kaznivo. Vedno pusti posledice; na otroke vpliva še posebej travmatično. Malo verjetno se bo končalo samo od sebe, zato ne čakajte. Tudi če opazite trpljenje drugih ljudi v njihovi lastni družini, nasilje prijavite v njihovem imenu, saj morda sami tega ne zmorejo.

Za več informacij kliknite tukaj.

 

anonimna-prijava-trgovina-z-ljudmi-XXL

Trgovina z ljudmi 

Najpogosteje gre za trgovino z ženskami in otroki, z namenom spolne zlorabe in spolnega izkoriščanja. Cilj trgovine z ljudmi je tudi prisilno služabništvo, prisilno izkoriščanje delovne sile, prisilno beračenje, trgovina s človeškimi organi in podobno. Če veste za tak primer, napišite prijavo.

 

anonimna-prijava-pogresani--XXL

Pogrešane in iskane osebe 

Pomagajte in napišite prijavo, če opazite pogrešano ali iskano osebo ali če kar koli veste o njenem izginotju ali bivališču. Iskanje pogrešanih oseb in iskanje oseb, za katerimi je razpisana tiralica, je lahko uspešno le v sodelovanju s prizadetimi osebami in širšo javnostjo.

 

 BANNER

 Ekstremno nasilje

Med ekstremno nasilje štejemo izsiljevanje, nasilništvo, terorizem, nezakonit promet z orožjem in kakršno koli spodbujanje nestrpnosti ali sovraštva. Če imate informacije o zgoraj navedenih oblikah kriminalitete, ali pa ste sami žrtev ene od teh oblik ekstremnega nasilja, lahko tu, povsem anonimno, pošljete prijavo policiji.

 

 banner-final

Organiziran kriminal

Organizirana kriminaliteta vsebuje kazniva dejanja, kot so tihotapstvo, preprodaja ali izdelava prepovedanih drog, orožja in eksplozivov, ilegalne migracije, ponarejanje denarja ipd. Tudi če niste prepričani, ali gre za tovrstno kaznivo dejanje, nam lahko popolnoma anonimno posredujete informacije o njem in nam tako pomagate zagotavljati večjo varnost v državi.

 

 

Vsako kaznivo dejanje sicer lahko prijavite tudi na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.