Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Med letošnjim svetovnim nogometnim prvenstvom bodo na številnih trgih, v parkih in gostinskih lokalih po Sloveniji organizirani skupni ogledi televizijskih prenosov nogometnih tekem. Za varen in miren ogled tekem objavljamo nekaj preventivnih nasvetov in opozoril policije.

Zlasti v dneh, ko bo na prvenstvu v Južnoafriški republiki igrala tudi slovenska nogometna reprezentanca, se bo na številnih javnih krajih v Sloveniji zbralo večje število ljudi.

Večje zanimanje za skupne oglede bo tako predvidoma v nedeljo, 13. junija, ob 13.30, ko bo slovenska ekipa odigrala tekmo z reprezentanco Alžirije, v petek, 18. junija, ob 16. uri, ko se bo pomerila z reprezentanco ZDA, in v sredo, 23. junija, ob 16. uri, ko bo igrala z ekipo Anglije.

  • Navijače, ki boste tekme spremljali na javnih krajih, v okviru organiziranih ogledov televizijskih prenosov, pozivamo k mirnemu in dostojnemu vedenju, da ne bo prihajalo do kršitev javnega reda in miru.
  • Tiste, ki boste kot vozniki udeleženi v cestnem prometu, pozivamo k previdni, odgovorni in predvsem trezni vožnji! Če že boste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.
  • Lastnike gostinskih lokalov in organizatorje skupnih ogledov nogometnih tekem opozarjamo, da morate biti pazljivi pri točenju alkoholnih pijač. Spoštujte določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in ne točite alkoholnih pijač tistim, ki so že pod vplivom alkohola, mladoletnim, še posebej pa tistim, za katere veste, da bodo zatem sedli v vozila.


Opozarjamo, da v tem času poteka tudi akcija 0,0 šofer!

  • Še opozorilo pred žeparji. V gneči oz. tam, kjer je veliko ljudi, bodite bolj pozorni na svoje denarnice, mobitele in druge vredne predmete. Imejte jih na očeh oz. jih ne odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.
  • Prav tako vrednejših predmetov (torbic, aktovk, denarnic, očal ipd.) ne puščajte na vidnih mestih v parkiranih vozilih. Svoja vozila zaklenite, zaprite vsa okna, vrata, prtljažnik in poskrbite za primerno zavarovanje vozila. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.


Več preventivnih nasvetov policije


Policisti bomo ob svojem rednem delu nadzorovali spoštovanje predpisov o javnem redu in miru na vseh mestih, kjer je mogoče predvideti zadrževanje večjega števila navijačev. Prav tako bomo v bližini gostinskih lokalov in drugod poostreno nadzirali promet in proti kršiteljem dosledno ukrepali.


Zvočni posnetek izjave Draga Menegalije, predstavnika policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete (mp3)