Sorodne objave

 

V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije danes, 24. novembra 2021, v Ljubljani poteka srečanje ENLETS. ENLETS je evropska mreža, ki zagotavlja tehnološke rešitve in orodja na področju policijskega dela in spodbuja njihovo izmenjavo med državami članicami. Srečanje vodi nacionalni predstavnik v ENLETS mag. Igor Vučko iz Urada za informatiko in telekomunikacije.

image00014

Ob odprtju srečanja je zbrane nagovoril pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica. Kot je dejal, program tem, ki bodo obravnavane na srečanju, do neke mere razkriva izzive, s katerimi se srečujejo organi pregona na eni strani, ter priložnosti, ki jih ponuja nova tehnologija na drugi strani. "Varnostne službe se morajo aktualnim okoliščinam digitalnega sveta hitro prilagajati in se opremiti z novimi orodji, da bi se lahko uspešno spopadale z varnostnimi izzivi. Pri tem nam lahko ENLETS učinkovito pomaga," je poudaril Senica.

 MG 9642

ENLETS (The European Network of Law Enforcement Technology Services) je začel delovati že leta 2008, njegova glavna naloga pa je bila širitev in krepitev uporabe novih tehnologij pri delu organov pregona. ENLETS je bil v preteklih letih prepoznan kot pomembna mreža za širjenje inovativnih tehnologij oziroma rešitev pri spopadanju z varnostnimi izzivi. Slovenska policija se je mreži pridružila že leta 2015 in od takrat sodeluje v njenih številnih aktivnostih.

 MG 9691