Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Jože Romšek je danes, 10. januarja 2008, v prostorih Ministrstva za notranje zadeve-Policije na Štefanovi 2 v Ljubljani, skupaj z direktorjem Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijelom Žibretom, odgovornim za misijo v Beogradu iz Sektorja za varnostno načrtovanje in mirovne misije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Alešem Grudnikom, članom medresorske delovne skupine, ki skrbi za izvajanje zakona o napotitvah v mirovne misije mednarodnih organizacij in predsednik komisije za policijo Bojanom Lunežnikom sprejel policista Roberta Bajuka, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo OVSE v Beograd v Srbijo.

IMG 6529

Od leve proti desni: (spredaj) Robert Bajuk in Jože Romšek; (zadaj) Bojan Lunežnik, Danijel Žibret in Aleš Grudnik


Slovenska policija v misiji OVSE v Srbiji na področju demokratizacije in zaščite človekovih pravic ter manjšin s svojimi policisti sodeluje že od leta 2001. Z opravljanjem zahtevnih varnostnih nalog na tem območju so slovenski policisti tako tudi nekakšni ambasadorji slovenske policije, saj utrjujejo njen ugled in ugled Republike Slovenije v tujini.


Robert Bajuk, komandir Policijske postaje Ljubljana Moste na Policijski upravi Ljubljana, bo z enoletnim delom v misiji začel 13. januarja 2008 in zamenjal slovenskega kolego Borisa Kankaraša, ki se je s te misije vrnil v začetku novembra 2007 ter se tako pridružil v to misijo že napotenemu slovenskemu kolegu Robertu Kerepu. Kot policijski strokovnjak na delovnem mestu t. i. svetovalca za policijsko usposabljanje (police training adviser), bo v Beogradu prenašal svoje znanje kolegom v Srbiji in aktivno sodeloval s policijskimi strokovnjaki iz drugih držav pri razvijanju srbske policije v moderno, v skupnost usmerjeno policijo, ki bo izpolnjevala pričakovanja svojih državljanov in Evropske unije.


IMG 6513

Robert Bajuk


Robert Bajuk je v mednarodnih misijah že sodeloval, in sicer v misiji OVSE na Kosovu od septembra 2001 do junija 2003, kjer je delal najprej kot policijski inštruktor (razvijalec programov s področja raziskovalnih kaznivih dejanj), kasneje pa kot vodja Sekcije za specializirane in nadaljevalne treninge.