Sorodne objave

 

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je danes, 30. januarja 2009, na Ministrstvu za notranje zadeve na v Ljubljani sprejel policista, ki bosta jutri odšla v EUMM, v Gruzijo.

IMG 0647

Na mednarodno civilno misijo odhajata:

IMG 0656

policist Boštjan Grm, ki je v policiji zaposlen od leta 1997 in dela na področju varovanja oseb in objektov v Uradu za varnost in zaščito. Izkušnje iz misij že ima, od leta 2006 do 2007 je bil v misiji UNMIK na Kosovu.

IMG 0668

policist Robert Mastnak Mlakar, ki je v policiji zaposlen od leta 1989 in dela na Operativno komunikacijskem centru PU Ljubljana. Izkušnje iz misije že ima, od leta 2004 do 2005 je bil v misiji UNMIK na Kosovu.

 

Po sprejemu je Marko Rode, po pooblastilu vodja Oddelka za mirovne misije, na novinarski konferenci predstavil mednarodno civilno misijo v Gruziji.

IMG 0670

Namen misije EUMM je prispevati k stabilnosti razmer v Gruziji in okoliški regiji, najprej s sodelovanjem pri stabilizaciji situacije, skladno s šestimi točkami EU mediacijskega sporazuma med Moskvo in Tbilisijem z dne 8. septembra 2008 in kasneje z nadaljnjimi izvršilnimi ukrepi.


Glavne naloge misije EUMM so:

  • nadziranje in analiziranje situacije, ki se nanaša na stabilizacijski proces, s poudarkom na prizadevanju za popolno skladnost ukrepov s šestimi točkami Sporazuma;
  • nadziranje in analiziranje situacije v okviru normalizacije izgradnje, vračanja notranje razseljenih oseb in beguncev, ter
  • prispevati k zmanjševanju napetosti s posredovanjem, podporo pri kontaktih med sprtimi stranmi in z drugimi ukrepi za izgradnjo medsebojnega zaupanja.

IMG 0651