Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je včeraj, 23. oktobra 2007, skupaj z direktorjem Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijelom Žibretom, direktorjem Uprave kriminalistične policije GPU Aleksandrom Jevškom ter Dušanom Klobaso in Markom Rodetom iz Sektorja za obrambno načrtovanje in mirovne misije v Upravi uniformirane policije GPU v prostorih Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejel policiste, ki odhajajo na delo v mednarodno civilno misijo UNMIK na Kosovo.

kosovo07 1


V mirovni misiji na UNMIK na Kosovu je trenutno 15 slovenskih policistov. Predvidoma v drugi polovici novembra 2007 bo sedem policistov napotenih v mirovno misijo UNMIK na Kosovo. Zamenjali bodo skupino sedmih policistov, ki zaključuje enoletni mandat na Kosovu.


kosovo07 3


V mirovno misijo UNMIK (United Nations Interim Administration Mission in Kosovo) CIVPOL na Kosovo odhajajo naslednji policisti: Niko Avguštinčič s Policijske postaje Trebnje na PU Novo mesto, Almir Babić iz Urada za informatiko in telekomunikacije GPU, Fredi Močnik s Postaje prometne policije na PU Murska Sobota, Peter Voršič iz Policijske postaje Maribor I na PU Maribor, Boštjan Velički s PP Šentilj na PU Maribor, Ivan Kelher iz Policijske akademije GPU in Aleš Vidgaj iz Specialne enote policije. V enoletnem mandatu v misiji na Kosovu bodo opravljali različne policijsko-varnostne, svetovalne in operativne naloge na različnih delovnih mestih.


kosovo07 22


Po besedah namestnika generalnega direktorja policije Matjaža Šinkovca so slovenski policisti doslej z opravljanjem zahtevnih varnostnih nalog na tem območju še utrdili ugled slovenske policije in Slovenije, in to v svetovnem merilu. Delo slovenskih policistov v mednarodni civilni misiji UNMIK na Kosovu cenijo tako stanovski kolegi kot tudi tamkajšnje prebivalstvo.

Slovenska policija sodeluje v mirovnih in drugih mednarodnih misijah od oktobra 1997, ko je bil na pobudo Državnega zbora RS in po sklepu Vlade RS napoten prvi policist v misijo MAPE v Albanijo.


kosovo07 4

 


Foto: Dean Božnik