Sorodne objave

 

V domovino se iz mirovne misije UNMIK na Kosovu (United Nations Interim Administration Mission in Kosovo) vrača skupina sedmih slovenskih policistov; iz Prištine bodo na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana prispeli v nedeljo, 25. 11. 2007, ob 17.30.

Policisti Mitja Dobrin, Robert Gričnik, Boštjan Grm, Robert Mravljak, Alojz Mulec, Klemen Sirk in Edi Skela so v enoletnem mandatu opravljali svetovalne in operativne naloge, med drugim na področju preiskovanja kriminalitete, varovanja oseb ter na področju zvez in komunikacij.

Naštete policiste bo zamenjala skupina prav tako sedmih policistov, ki v mirovno misijo UNMIK odhaja v ponedeljek, 26. 11. 2007, in sicer so na Kosovo napoteni naslednji policisti: Niko Avguštinčič s Policijske postaje Trebnje na PU Novo mesto, Almir Babić iz Urada za informatiko in telekomunikacije GPU, Fredi Močnik s Postaje prometne policije na PU Murska Sobota, Peter Voršič iz Policijske postaje Maribor I na PU Maribor, Boštjan Velički s PP Šentilj na PU Maribor, Ivan Kelher iz Policijske akademije GPU in Aleš Vidgaj iz Specialne enote policije. Pred odhodom v mirovno misijo jih je 23. 10. 2007 sprejel generalni direktor policije Jože Romšek.