Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Darko Anželj je danes, 11. januarja 2005, sprejel policiste, ki odhajajo v policijsko misijo JIPTC v Jordanijo, EUPOL PROXIMA v Makedonijo, EUPM in Urad visokega predstavnika (OHR) v Bosno in Hercegovino.

050111 mirovne

Aleš Grudnik, Andrej Casar, Matej Velikonja iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, Marko Rode iz Službe generalnega direktorja policije Generalne policijske uprave in Boštjan Težak iz Policijske uprave Ljubljana bodo z delom v mirovni misiji v Jordaniji začeli 1. februarja 2005. Zamenjali bodo Branka Stermeckega, Aleksandra Majhna, Saša Pikona, Zlatka Fišerja in Damjana Žgajnarja, katerim 1. februarja 2005 poteče enoletni mandat v JIPTC. Tako kot dosedanji inštruktorji bo nova peterica sodelovala pri usposabljanju iraških policistov v jordanskem policijskem centru v Amanu.

Darko Lesjak iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, Danilo Grahornik iz Policijske uprave Maribor in Rudolf Štojs iz Postaje mejne policije Dobova bodo z delom v mirovni misiji v Makedoniji predvidoma nastopili 18. januarja 2005. Zamenjali bodo Boruta Eržena, Draga Ipavca in Jožeta Senico, katerim 22. januarja 2005 poteče mandat v EUPOL PROXIMA. Saša Laznik iz Policijske uprave Celje bo v EUPM zamenjal Leopolda Pogačarja. V Bosno in Hercegovino bo za eno leto odšel tudi Štefan Skalar, ki bo delal v Uradu visokega predstavnika (OHR).

Generalni direktor policije je ob tej priložnosti poudaril pomen sodelovanja slovenskih policistov v mirovnih misijah tudi za uveljavljanje Slovenije v svetovnem merilu. Policistom je zaželel uspešno opravljanje policijskih nalog v mirovnih misijah.Prepričan je, da bodo slovenski policisti - tako kot njihovi predhodniki v mednarodnih mirovnih misijah - svoje delo opravili strokovno in profesionalno in s tem utrdili ugled slovenske policije, ki ga uživa v mednarodni javnosti. Generalni direktor je še dodal, da je vesel, da je med slovenskimi policisti veliko zanimanja za delo v misijah, kajti gre vedno za težko osebno odločitev. Slovenska policija poskrbi - in tako bo tudi v prihodnje, da bodo v misije odhajali dobro pripravljeni policisti.