Sorodne objave

 

V hotelu Kokra na Brdu pri Kranju se je danes, 19. septembra 2005 začelo zasedanje delovne skupine "Vodje mejnih služb", ki deluje v okviru Mednarodne konference mejnih policiji in bo trajalo do 21. septembra 2005.

Mednarodno konferenco mejnih policij vodi madžarska mejna straža, letošnja konferenca pa je bila že trinajsta po vrsti. Najpomembnejši aktivnosti sta vsakoletno pripravljalno in plenarno zasedanje, ki sta praviloma v Siofoku na Madžarskem. V njenem okviru deluje več delovnih skupin, ki se ukvarjajo z mejno problematiko, ena od teh je tudi delovna skupina "Vodje mejnih služb". Kot pove že naziv te skupine, gre za srečanje najvišjih predstavnikov služb, ki na vsakoletnem zasedanju pripravljajo smernice in izhodišča za nadaljnje delo konference ter njeno posodobitev.

Slovenska policija pri aktivnostih tega mednarodnega foruma intenzivno sodeluje že vse od njegove ustanovitve. V obdobju od leta 2001 do letos je vodila delovno skupino "Preprečevanje ilegalnih migracij", katere zasedanja so vsako leto potekala v Velenju. Na naš predlog je vodenje te delovne skupine letos prevzela Romunija.

Zasedanja na Brdu pri Kranju se bodo udeležile delegacije Avstrije, Azerbajdžana, Bolgarije, Češke, Finske, Gruzije, Hrvaške, Kitajske, Nemčije, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije in Slovaške, ki jih bodo vodili v glavnem vodje mejnih služb ali njihovi namestniki.

Na zasedanju bosta obravnavani temi "Vloga mejnih služb pri preprečevanju terorizma" in "Mednarodno sodelovanje na področju čezmejnega kriminalističnega preiskovanja". Poleg tega bodo dogovorjene teme za naslednje plenarno zasedanje, Kitajska in Slovenija pa bosta predstavili svoji mejni službi oz. policiji. Visoki gostje si bodo ogledali tudi trilateralni Center za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje v Avstriji, ki je namenjen izboljšanju mednarodnega policijskega sodelovanja med Slovenijo, Avstrijo in Italijo in deluje od začetka meseca maja letos.


Za dodatne informacije se lahko obrnete na Dušana Buriana, GSM 031 387 652, elektronska pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Sektor za odnose z javnostmi