Sorodne objave

 

V prostorih Policijske akademije v Tacnu se je danes, 24. maja 2004, začel dvodnevni seminar z naslovom Evropsko pravo in mejna policija, ki se ga udeležuje 90 vodstvenih delavcev policije iz Generalne policijske uprave in vseh Policijskih uprav, ki delujejo na področju mejnih zadev in tujcev in multiplikatorji, ki so se usposabljali v okviru projekta Twinning light.

seminar meja097 Udeleženci seminarja


Seminar organizira Policijska akademija Generalne Policijske uprave v nadaljevanju projekta Twinning light, usposabljanje policijskega osebja za izvajanje Schengenskega sporazuma.


seminar meja098 Seminar je z uvodnimi besedami začel pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Marko Gašperlin.


Izvajalec seminarja je predavatelj na Policijski akademiji Zvezne mejne zaščite Nemčije Volker Westphal, eden od avtorjev knjige Evropsko pravo za mejno policijo, ki bo v okviru predavanja tudi predstavljena.


seminar meja101 Volker Westphal med predavanjem


Namen usposabljanja je podrobneje seznaniti delavce policije, ki obvladajo področje varovanja državne meje in tujcev, z novostmi in razvojem na področju evropskega mejnega policijskega dela.


seminar meja001Knjiga Evropsko pravo za mejno policijo je bila v okviru projekta Twinning light prevedena v slovenščino.

 


Besedilo in fotografije: Tadeja Kuhar